Kako potaknuti djecu da više borave u prirodi, da osjete uzbuđenje svladavanjem prirodnih prepreka, a ne samo onih virtualnih?
Da njihov razvoj i učenje što češće budu živa avantura u zelenom okruženju?

Udruga Na putu prema gore je svojim projektom JA SAM BUDUĆNOST 2019. tome dala mali ali uspješan doprinos
Orijentacija u prirodi, planinarenje, penjanje u stijeni bile su aktivnosti kojima smo nastojali potaknuti interes djece za kretanjem u prirodi i razvoj novog životnog stila.
Održali smo 11 radionica za učenike 4.-5. razreda iz 5 OŠ iz područja Zagreba, u svibnju i lipnju 2019., uz potporu našeg sponzora UNIQA osiguranje, na koje se prijavilo gotovo 250 djece.
Družili smo se na zelenim lokacijama Ključić Brda, Dotrščine, Grada Mladih, Medvednice, uključujući i sam vrh Sljeme.
Orijentirali se uz pomoć karata i mobitela, penjali i spuštali preko debla, stijena, potoka, penjali uz pomoć užeta na stijeni, planinarili mnogim stazama, čak do vrha Medvednice, vezali čvorove, skupljali otpatke u šumi, fotografirali posebne prirodne trenutke.
I uspjeli smo napraviti mali pomak, iz virtualnog u prirodno, probudili nove ljubavi, potaknuli razvoj novih vještina i dječjeg samopouzdanja 🙂
A proslavili smo to u školskim klupama na kraju školske godine, uz diplome za uspješne polaznike, prigodne nagrade i puno poticaja za dalje!
Hvala djeco, hvala roditelji na velikoj podršci, nastavite biti dio prirode!