Aleksandar Brborović je Internacionalni planinski vodič UIMLA, Planinski vodič i Voditelj skijanja SGVH (Savez Gorskih vodiča Hrvatske), Planinarski Vodič HPS (Hrvatski planinarski savez) A, B i D kategorije, Turistički pratitelj. Po struci Informatičar.

Planinarim aktivno niz godina, planina je izvor mojih životnih radosti i nadahnuća. Osobito volim planine zimi, kada su planine bijele a nebo kristalno modro.

Vođen privlačnošću prirode i planina, popeo sam mnoštvo vrhova u Sloveniji, Julijskim i Kamniškim Alpama, Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori, ljeti i zimi. Potom sam krenuo dalje, prema veličanstvenim vrhovima višim od 4000m u Švicarskoj, Francuskoj, Italiji, Austriji.

Kako je putovanje u nove i daleke krajeve također jedan od interesa, putovao sam i planinario na Himalaji, u Aziji, Africi, Americi. Pored planinarenja aktivan sam u alpinizmu i penjanju, turnom i alpskom skijanju, brdskom biciklizmu, trčanju, trekingu (maratoni i ultramaratoni) i ronjenju.

Kao vodič sam bio aktivan u HPD Zagreb Matica od 2006. do 2016.g. U Matici sam vodio visokogorske ture, te bio voditelj Visokogorskih tečajeva.

Voditelj sam Visokogorskog tečaja Na putu prema gore. Do sada smo održali tri vrlo uspješna tečaja nakon kojih su sudionici postali Visokogorci dok su neki nastavili i s Alpinizmom.

Kao Voditelj skijanja vodim turno-skijaške ture. Voditelj sam Tečaj turnog skijanja Na putu prema gore.

Kako sam i licencirani Turistički pratitelj, cjelokupna ponuda organizacije i planinsko/skijaškog vođenja moguća je u kompletnom aranžmanu – od organizacije prijevoza, smještaja, prehrane do samog vođenja na terenu.

 

Sandra Brborović je jedan od osnivača udruge Na putu prema gore.

Promovira promišljeni, svjesni pristup aktivnostima u prirodi i planinarenju, koje unapređuju kvalitetu života i potiču osobni razvoj, te s tom idejom razvija koncept svjesnog planinarenja u Hrvatskoj, te daljnje programe aktivnog i svjesnog boravka u prirodi. Educirana je od strane Hrvatskog planinarskog saveza (A standard), Hrvatske gospodarske komore & Hrvatske gorske službe spašavanja (program edukacije za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi). Od 2015. godine, kao jedan od osnivača Udruge Na putu prema gore, provodi aktivnosti  udruge, u svojstvu organizatora programa i vodiča. Za članove udruge organizira i vodi radionice svjesnog planinarenja, napredne planinarske radionice, radionice zdravih stilova života te joga radionice; u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Švicarskoj i drugim europskim državama.

Planine su njena inspiracija, njen medij rasta, poligon za pomicanje granica i prostor svjesnog bivanja. Planinari 20 godina, popela se na mnogobrojne atraktivne planine u Europi, uključujući i mnoge alpske vrhove iznad 4000m n/v, a iskusila je i čar planinarenja na visinama sjeverne Afrike, te iznad svega na jedinstvenoj i moćnoj Himalaji.

Sandra pored svojih planinarskih uspona već dugi niz godina prakticira jogu, koju dodatno usavršava pohađanjem obuke za učitelje joge  u kolijevci joge – Indiji, u školama registiriranim od strane Yoga Alliance; Siddhi Yoga International (RYT200), Rishikul Yogshala (RYT300) i Iysar Yoga & Deep Yoga Academy (RYT50).

S diplomom iz turizma (Ekonomski fakultet, Zagreb) i dugogodišnjim menadžerskim iskustvom u hotelijersko-uslužnoj djelatnosti najviše kategorije, profesionalno se bavi edukacijama i savjetovanjem u području prodaje, marketinga i upravljanja prihodima u turizmu. Svoje iskustvo stalno nadopunjava edukacijama iz područja turizma, outdoor programa te osobnog razvoja. Svoju ljubav prema prirodi, planinama i zdravom kvalitetnom životu, te svoje profesionalno iskustvo u turizmu, u suradnji s mnogobrojnim partnerima, objedinjuje u organizaciji i vođenju programa aktivnog i svjesnog odmora.

 

Sandra i Aleksandar  su zaljubljenici u planine, aktivni planinari više od 20 godina. Planine su ih spojile, tu su pronašli jedno drugo, a planine su ostale njihova zajednička strast.