Aroma joga radionica

Joga i aromaterapija su drevne holističke i terapeutske prakse usmjerene na boljitak čovjeka na fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

Joga kroz više oblika prakticiranja, od fizičkih položaja preko tehnika disanja, do meditacija i viših oblika buđenja svijesti, jednako kao i aromaterapija, kroz primjenu eteričnih ulja – čistih esencija prirode, nastoji uspostaviti ravnotežu u našem tijelu, umu i duhu.

Aroma joga radionice osmišljene su kao sinergija joge i aromaterapije – ugodan spoj vježbanja, opuštanja i edukacije, uz primjenu eteričnih ulja za svjesniji, intenzivniji doživljaj i dodatnu blagodat. Radionice su tematske; svaka je posvećena jednom području života koji se manifestira kroz naše tjelesne funkcije, djelovanje uma, emocije. Joga sekvence su unutar svake 3-satne radionice prilagođene početnim i naprednijim vježbačima, aromaterapija kroz više oblika produbljuje iskustvo, a svaka radionica uz terapeutski učinak ima i edukativan karakter.

Termin i lokacija nove radionice bit će objavljeni na ovoj stranici.

Informacije na: [email protected], 099 3116 567

***

Održane radionice:

14. 12. 2019. – Aroma joga radionica na temu intuicije, uvida, mentalne ravnotežeeeeee

Na radionici smo se usmjerili na područje “trećeg oka” tj. 6. energetskog centra (čakre) – sjedišta naše intuicije. Ovo područje je centar znanja i spoznaje, uočavanja prave i realne prirode stvari. Na fizičkom nivou korespondira s pinealnom žlijezdom. Odavde dolaze naše istinske motivacije, mudrost, moć vizualizacije, kontrola misli, vidovitost.

16. 12. 2018. – Aroma joga radionica na temu izražavanja, komunikacije, snage volje, ispoljavanja unutarnjeg glasa

Na radionici smo se tehnikama joge i aromaterapije usmjerili na područje grla tj. 5. energetskog centra. Ovo područje je naš centar ekspresije, volje, govora, svih vrsta kreativnosti, provođenje ideje u djela. Aktivirali smo impulse za povećanje hrabrosti i odlučnosti za izražavanje vlastitog stava, usmjerili energiju u područje grla, poradili na balansu štitnjače.

25. 11. 2017. – Aroma joga radionica na temu donošenja odluke iz srca, prihvaćanja, suosjećanja

Na radionici smo aktivirali područje 4. čakre, povezano s našom otvorenosti prema drugima, prihvaćanjem drugih osoba, njihovih stavova i ideja, ali isto tako i sebe samog, svoje osobnosti. Slab protok energije u ovom području rezultira nepovjerenjem, zatvorenosti prema drugima, nošenjem tereta na srcu, a na fizičkom nivou astmama, alergijama, srčanim tegobama, tegobama u disanju. Osvjestili smo važnost ravnoteže davanja i uzimanja, iznad svega ljubav 🙂

25. 3. 2017. – Aroma joga radionica na temu povećanja životnog samopouzdanja i snage

Tehnikama joge i aromaterapije radili smo na području solarnog pleksusa; trbuha i leđa, probavnih organa i kralježnice, kako bismo aktivirali naš centar životne snage. Ovo je područje 3. čakre, odgovorno za našu samodisciplinu, odlučnost, zauzimanje za sebe, „petlju“ za suočavanje s izazovima.

21. 1. 2017. – Aroma joga radionica na temu jačanja stabilnosti i uzemljenja

Na radionici smo aktivirali energetske centre naše stabilnosti, razgibali i zagrijali naše fizičke temelje (područje 1. čakre); prodisali kroz izvore naših uvjerenja, osvijestili korijene fizičkog i emocionalnog tijela. Upravo ono što nam je trebalo na početku godine kao polazna osnova za svaki daljnji rad na sebi i željene životne uspone.

12. 11. 2016. – Aroma joga radionica na temu povećanja kreativnosti i životne radosti

Na radionici smo učili vježbe yoge i disanja (asane i pranayame) odabrane za područje zdjelice, kukova, donjih leđa, koje aktiviraju životnu energiju i otvaraju emocije (područje 2. čakre). Snagom mirisa i energije biranih eteričnih ulja, te kroz meditaciju, aktivirali smo impulse koji povećavaju kreativnost i probubljuju sposobnost slobodnog izražavanja i uživanja u emocijama 🙂

Office Yoga

Svjesni smo dobrobiti fizičkih aktivnosti, vježbi za relaksaciju uma i otpuštanje stresa, pa tako i prakse joge. No, uspostaviti balans između radne rutine i vremena za sebe popriličan je izazov.

Radionica Office Yoga osmišljena je za urbane uredske tipove, zaposlene osobe koje puno sjede i imaju potrebu za brzim i praktičnim odmorom i dozom svježe energije tijekom radnog dana.

Izvodi se na stolici i uključuje ugodne vježbe primjenjive u uredu i kod kuće. Radionica je u trajanju 1.5h, namijenjena je početnicima ali i onima koji žele proširiti svoju praksu joge ili nadopuniti svoje fizičke aktivnosti korištenjem stolice u uredu ili domu.

Polaznici prolaze odabrane vježbe za istezanje mišićno-zglobnog sustava, učinkovito disanje i relaksaciju uma.

Ciljanim i jednostavnim vježbama joge na stolici tijekom radnog dana otpuštamo napetost mišića, rasterećujemo kralježnicu, otklanjamo bolove u zglobovima, poboljšavamo cirkulaciju, povećavamo tjelesnu gipkost te umanjujemo rizik od profesionalnih oboljenja i tegoba. Također, smirujemo um i uspostavljamo mentalnu ravnotežu i koncentraciju potrebnu za ostvarivanje poslovnih i osobnih ciljeva.

Termin i lokacija nove radionice bit će objavljeni na ovoj stranici.

Informacije na: [email protected], 099 3116 567

Dojmovi polaznika radionica:

“… bilo je jako lijepo, ugodno i poučno. Kad bi ljudi samo znali koliko kvalitetnije čovjek može živjeti uz yogu. Kod nas je jednostavnije otići po uputnicu za fizijatra i na fizikalnu terapiju…” M.V.

“…baš mi je bilo dobra joga na stolici, hvala vam :-)” B.S.

“…Jako mi se svidio Sandrin način i iako znam dosta toga, ipak mi je koristilo a i bilo mi je jako ugodno – mirisi i lijepa glazba i dobra volja i ljudskost…” L.V.

“…bilo je ugodno i zanimljivo i hvala na tome.” T.V.

Joga radionica za planinare

Znate li da su planinarenje i joga dobitna kombinacija?

Da bi tijelo bilo u kondiciji, mišići i pluća snažni, i doveli nas na željene vrhove, nije dovoljno raditi na tjelesnoj snazi i aerobnom kapacitetu, već je potrebno poraditi i na fleksibilnosti muskulature, tehnikama disanja a i mentalnoj snazi i koncentraciji. Joga je tu prava nadopuna za svakog suvremenog sportaša i rekreativca otvorenog uma.

joga NPPG logo

Na putu prema gore organizira edukativne i praktične joga radionice ciljano za planinarsku populaciju. Na radionicama podučavamo o korisnim vježbama istezanja i jačanja muskulature, posebno za hodače, penjače, trkače. Vježbe su terapeutske i s naglaskom na pravilno izvođenje, uključuju i tehnike disanja koje olakšavaju napor i jačaju pluća, a usmjerene su i na relaksaciju uma.

Vježbanjem joge umanjujemo mogućnost ozljeda koje nastaju uslijed neadekvatne tjelesne pripreme i slabe fleksibilnosti muskulature, posebice zglobova. S druge strane, uspostavljamo mentalnu ravnotežu i koncentraciju potrebnu za ostvarivanje željenih fizičkih dosega.

Termin i lokacija nove radionice bit će objavljeni na ovoj stranici.

Informacije na: [email protected], 099 3116 567

Dojmovi polaznika radionica:

“…Bilo mi je prekrasno, i ulovila sam samu sebe doma navečer kad sam došla da mi je um potpuno opušten i prazan (to se rijetko kad dogodi). Rekla bi da sam bila opuštena kao nikad do sada…” D.G.

„…Hvala na informativnom i sadržajnom vođenju kroz joga radionicu. Čovjek uvijek nešto novo nauči ili se barem jučerašnjom prigodom podsjeti na postojanje pokojeg mišića ili kosti koje nosi s sobom. :)“ A.B.

“…Hvala… bilo je super – ukoliko bude nastavak ovakvog tipa prijavljujem se…” B.I.

“…Hvala na izvrsnoj, prije svega korisnoj radionici. Vrijeme je naprosto proletjelo…. svaka vježba je sveobuhvatna i signalizira potrebu za radom točno određenog dijela tijela. Ukoliko bude još takvih radionica, rado bi se uključila, svakako treba utvrditi gradivo!! M.D.

Joga radionica u prirodi

Joga je već dobro poznata praksa za poboljšanje zdravlja i postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada. Prakticiranje joge je jedan od načina kojim uspostavljamo harmoniju i ravnotežu sa sobom samim i svojom okolinom. Kad jogu prakticiramo u prirodi, van zagušljivih prostora, u doticaju sa svježim zrakom, zelenilom i bojama prirode, doživljaji i učinci su izuzetni.

Mala radionica joge u prirodi namijenjena je svima koji se s jogom susreću prvi put i onima koji su već iskusili njene dobrobiti. Osmišljena je za urbane tipove, više ili manje aktivne, koji teže kontaktu s prirodom, ugodnoj i poticajnoj fizičkoj aktivnosti i opuštanju uma. Posebno za trkače, bicikliste, planinare i sve one koji žele nadopuniti svoje fizičke aktivnosti cjelovitim i dubljim pristupom vježbanju.

Joga radionica u prirodi uključuje ugodne fizičke vježbe (asane), tehnike disanja (pranayame) i relaksacije, uz terapeutski pristup i prikladnu edukaciju za polaznike. Joga se prakticira u stojećem i sjedećem položaju, u sportskoj obući, u lijepom zelenom okruženju na mirnom dijelu zagrebačkog jarunskog jezera.

Termin i lokacija nove radionice bit će objavljeni na ovoj stranici.

Informacije na: [email protected], 099 3116 567

 

Više o redovnim satovima joge za početnike i naprednije pročitajte ovdje