Radionice svjesnog planinarenja – dojmovi polaznika

…Presretna sam što sam poslušala svoj instinkt i javila se Gorskoj Vili da me vodi prema gore. To mi je najbolja odluka u životu! Sretna sam!!! Definitivno ću nastaviti ovim putem i nadam se da ćete mi vi i dalje biti suputnici. Sandra, 100 x hvala na svemu!! I Aleksandru isto! Puno ste nas naučili, ne samo kako planinariti, nego i kako uživati u životu i voljeti sebe. – M.S.

…U svakom trenutku sam bila apsolutno uvjerena da sam na pravom mjestu i hvala ti na tom osjećaju. Dugo sam tražila riječi koje bi opisale kako se osjećam i nakon promišljanja odabrala sam oslobađanje. Predala sam se tvojoj podršci, vjerujući i tebi i sebi počela sam se oslobađati po raznim poljima… apsolutno svojim primjerom dokazujem da vaš koncept itekako ima smisla! … Fascinira me tvoj pristup, gdje nađeš vremena za svakog i promisliti o svakom detalju, u ovo doba komercijalizma. Svaki tvoj uloženi trenutak je prepoznat i daje dodatnu vrijednost. – N.D.

… Ja se želim od srca zahvaliti vama što ste mi otvorile oči i omogućile mi da zastanem…da se sretnem sama sa sobom…i pokazale mi “putokaze i markacije”  između kojih mogu odabrati svoj “put prema gore” – S.K.

…Puno hvala tebi Sandra i Sindy!!! Ja sam vrlo sretna da sam vas upoznala. Krasni ste ljudi 🙂 Nadam se, da ćemo još mnogo lijepih trenutaka proživjeti skupa u planinama… Puno, puno hvala !!!!!!!! Prekrasno!!!! Nezaboravno!!!! – M.Z.

…Dojmovi se slažu i preslaguju…. u samo 5 tjedana koji veliki koraci, čak i za mene koji već planinarim godinama, no Velebit, a posebno Alpe su mi bile pravi iskorak, i to ne samo u smislu destinacija ili visinskih rekorda, već prije svega onih unutarnjih nadilaženja prepreka i (samo)ograničenja… Drago mi je da sam sudjelovao i doprinio cijelom iskustvu! – B.P.

…Osjećam neku unutarnju snagu, koju sam davno izgubila… kao da se ponovno rađam, budim i obogaćujem mirom i plemenitošću… u prvi tren je sve to jedna zbrka osjećaja, ali slike predjela kroz koji smo prošli, predivne boje, mirisi i pršteće blještavilo stijena obasjanih suncem, ulijeva strahopoštovanje, ali i rađa jednu novu dimenziju samosvijesti o vlastitoj snazi i pobuđuje volju za još, još i još… Osjećam veliku zahvalnost za sve… – M.T.

…Veliko HVALA sto si mi promijenila život i vratila vjeru u sebe jer se dugo vremena nisam osjećala tako snažno i otvoreno i puno ljubavi i vjere. Sada nemam više ograničenja 🙂 Hvala ti što si vjerovala u mene i za sav tvoj trud… – S.S.

…Sad kad razmišljam, skroz sam druga… sve ovo me promijenilo, potaklo… shvatila sam koliko sam moćna i koliko još imam potencijala… svi mi mislimo da znamo sve o sebe, no uvijek postoje nepoznate prostorije unutar nas u koje se bojimo ući. Treba hrabrosti… ušla sam svjesno, puno tog sam saznala o sebi… Sad znam da mogu sve što god mi padne na pamet, da imam to nešto u sebi. To nešto što ruši sve granice, sve strahove. Naučila sam biti strpljiva 🙂 No opet moram reći iskustvo koje sam dobila je neprocjenjivo, to mi je trebalo… TO SVAKOM TREBA… Poseban osvrt na Acu, zaista impresivna osoba nikad prije nisam upoznala nekog takvog s takvom energijom… svaka čast na hrabrosti borbenosti… to imat u sebi je dar… Hvala na ovoj radionici, hvala… – S.T.

…Htjela sam ti reći kako je sav tvoj trud i napor urodio plodom, i mogu ti reći jedno VELIKO HVALA što si se toliko trudila prenijeti nam svoje znanje i iskustva sa svojih planinarenja, čak sam i ja uspjela u nečemu u što je malo tko vjerovao da mogu. Hvala ti na svemu 🙂 – S.F.

…Još se uvijek pokušavam ušaltati u svakodnevni život, a u mislima sam još uvijek u slovenskim Alpama. Davim sve oko sebe svojim pričama o divotama koje sam doživjela, uključujući i poslovne partnere pa su jadni osuđeni da me slušaju. Uglavnom, zahvaljujem svima s kojima sam dijelila ove veličanstvene trenutke, a posebno tebi Sandra i tebi Sindy što ste me na jedan prekrasan, samo vama svojstven način uvele u ovaj čaroban svijet. Hvala vam! – G.K.

…Zahvalna sam sto sam dospjela pod tvoje vodstvo po planinama i uvjerena sam da ne bih mogla pomaknuti svoje granice kod nekog drugog, vjerojatno bi brzo odustala i zato ti hvala. – M.P.

…Ne samo da imamo san, već ga ovakvim druženjima, polagano i osvještavamo. Otkrivamo svoj pravi svijet, kojeg smo gurnuli u drugi plan, pronalazimo svoje jezero mira iz kojeg trebamo crpiti snagu, tako dostupno, a negdje potisnutu… Krasan je osjećaj kada si s ljudima koje u biti i ne poznaješ  ili ih prvi puta vidiš, povezan energijom u jednu ugodnu cjelinu i pozitivno ozračje… Nadamo se da će ovakvih izleta biti još… – S.Č.

…Slažem se da ovo iskustvo ima produženo djelovanje, zaista ima… Osjećam da se u meni nešto oblikuje, opipavam ali još ne mogu verbalizirati. Vjerojatno će vrijeme donijeti jasnoću 🙂 Užiiiivala sam sve ovo vrijeme! Planina na čudesan način spaja fizičko i duhovno… hmmm… Bitna je ideja ali i način na koji postane životna, osvaja. Hvala 🙂 – S.D.

…Bilo je to jedno divno iskustvo; hvala tebi Sandra i cijeloj grupi. Isplati se svaka “mišićna” bol koju danas osjećam. Unaprijed se veselim budućim izazovima – za ovaj čestitam i sama sebi…. Ponosna sam što sam u tako kratkom vremenu i bez prethodnih priprema otkrila da mogu i više… – Z.W.

…Moram ti priznati, da se vrlo dobro osjećam u vašem društvu, kao među starim znancima. Tako nešto mogu samo posebni ljudi, puni unutarnjeg bogatstva i u stvari vrlo jednostavni, puni posebne energije… – D.P.

… Hvala ti na riječima potpore, te pomoći i poticaju na svakom izletu, što si vjerovala u mene. Sretna sam što sam uspjela pomaknuti granice, iskustvo i doživljaj je stvarno neprocjenjiv…. G.Š.

…Jako mi je drago da sam upisala radionicu: otvorile ste mi pogled u novi svijet, nove vidike, pokazali da mogu pomaknuti svoje fizičke i psihičke granice…. D.P.