Nova sezona i novi koraci prema gore u planinama – radionica svjesnog planinarenja 2021 🙂

Planine su pokretale i motivirale novu družinu kroz kasnoljetni rujan i jesenski listopad. Od prve staze na obroncima Medvednice, preko Samoborskog gorja i Oštrca, pa Zagradskog vrha u Gorskom kotaru i najvišeg vrha Učke – Vojaka. Uz impresivni završetak u Julijskim Alpama. Bili smo svjedoci promjeni godišnjih doba u planinama, ali ponajviše promjenama u nama.

Radionica svjesnog planinarenja objedinjuje edukaciju o kretanju u planini sa dubljim pogledom na planinu i samog sebe. Učili smo tehnike hodanja, disanja, korištenja opreme, potom o kondiciji i prehrani iz drugog kuta, a tome dodali i malo joge, meditacije, te razne umjetničke i terapijske metode koje povezuju čovjeka i prirodu. Možda zato što nam te poveznice više nedostaje u svakodnevnom životu 😉

A svaki uspon i korak prema gore se broje. Stepenice na putu nas pripremaju, traže od nas fokus i svjesnost… posebno one malo teže, kroz pokoji oblak, maglu, vjetar. Ali kad se vrhovi impozantno otvore a priroda zasja u gotovo nestvarnoj ljepoti, onda je to ono što nas pomakne iz cipela i zauvijek promijeni.
Generacija ’21 je inicirana za planine. Našu ljepšu stranu stvarnosti 🙂