Visokogorski tečaj ‘Na putu prema gore’

Za one koji u planinama traže više granice, koje privlače oni teže dostupni predjeli i još viši vrhovi, kojima su fizički i mentalni izazovi stil života, a planine magnetično okruženje, organiziramo visokogorske tečajeve.

Osnovni Visokogorski tečaj je uvod u Visokogorstvo i polaznici stječu vještine dovoljne za jednostavnije visokgorske uspone.

Napredni Viskogorski tečaj zadovoljava ambicioznije i priprema ih za uspone iznad 4.000m.

OSNOVNI Visokogorski tečaj se sastoji od 3 praktična i jednog teoretskog modula.

Teoretski modul uključuje 5 predavanja u učionici u Zagrebu, dok se praktični moduli ostvaruju kroz planinarske vikend ture.  Na predavanjima polaznici dobivaju znanja o pripremi za visokogorsko planinarenje, opremi, tehničkim pomagalima, prehrani,  tjelesnoj pripremi, aklimatizaciji, meteorološkim prognozama, kretanju ledenjacima, opasnostima od lavina i osnovi spašavanja u visokogorju.

Tečaj obuhvaća penjački, jesenski i zimski praktični modul koji uključuju dvodnevne planinske ture na različitim planinarskim destinacijama u Hrvatskoj i Sloveniji, poslijepodnevne vježbe penjanja na umjetnoj stijeni u Zagrebu i dvodnevno penjanje u Paklenici. Na penjačkom modulu polaznici će se upoznati sa osnovama penjanja kako bi lakše savladavali stjenovite penjačke sekcije na planini. Kroz jesenski modul polaznici uče o kretanju u visokim planinama u suhim uvjetima, te grade svoje iskustvo na penjačkim usponima kroz zahtjevne osigurane puteve u stijenama – ferate. Zimski modul uključuje uspone na snijegu i zaleđenoj podlozi, vježbe izrade sidrišta u snijegu, ispitivanja lavinske opasnosti, potragu za unesrećenim.

NAPREDNI Visokogorski tečaj se sastoji od 4 višednevne visokogorske ture na vrhove više od 3.000 i 4.000m, s ledenjačkim seminarom (Ankogel, Dolomiti, Grossglockner i Monte Rosa).

Fotografije s posljednih tečaja dostupne su na stranici Dosadašnji tečajevi i ture.

Početak novog tečaja 2018./2019. predviđen je za rujan 2018. a prijave su u tijeku.

Kontakt za informacije i prijave: info@on-the-way-up.com