Nova sezona i novi koraci prema gore u planinama ÔÇô radionica svjesnog planinarenja 2021 ­čÖé

Planine su pokretale i motivirale novu dru┼żinu kroz kasnoljetni rujan i jesenski listopad. Od prve staze na obroncima Medvednice, preko Samoborskog gorja i O┼ítrca, pa Zagradskog vrha u Gorskom kotaru i najvi┼íeg vrha U─Źke – Vojaka. Uz impresivni zavr┼íetak u Julijskim Alpama. Bili smo svjedoci promjeni godi┼ínjih doba u planinama, ali ponajvi┼íe promjenama u nama.

Radionica svjesnog planinarenja objedinjuje edukaciju o kretanju u planini sa dubljim pogledom na planinu i samog sebe. U─Źili smo tehnike hodanja, disanja, kori┼ítenja opreme, potom o kondiciji i prehrani iz drugog kuta, a tome dodali i malo joge, meditacije, te razne umjetni─Źke i terapijske metode koje povezuju ─Źovjeka i prirodu. Mo┼żda zato ┼íto nam te poveznice vi┼íe nedostaje u svakodnevnom ┼żivotu ­čśë

A svaki uspon i korak prema gore se broje. Stepenice na putu nas pripremaju, tra┼że od nas fokus i svjesnostÔÇŽ posebno one malo te┼że, kroz pokoji oblak, maglu, vjetar. Ali kad se vrhovi impozantno otvore a priroda zasja u gotovo nestvarnoj ljepoti, onda je to ono ┼íto nas pomakne iz cipela i zauvijek promijeni.
Generacija ’21 je inicirana za planine. Na┼íu ljep┼íu stranu stvarnosti ­čÖé