Aleksandar Brborović je Internacionalni planinski vodič UIMLA, Planinski vodič i Voditelj skijanja SGVH (Savez Gorskih vodiča Hrvatske), Planinarski Vodič HPS (Hrvatski planinarski savez) A, B i D kategorije, Turistički pratitelj. Po struci Informatičar.

Planinarim aktivno niz godina, planina je izvor mojih životnih radosti i nadahnuća. Osobito volim planine zimi, kada su planine bijele a nebo kristalno modro.

Vođen privlačnošću prirode i planina, popeo sam mnoštvo vrhova u Sloveniji, Julijskim i Kamniškim Alpama, Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori, ljeti i zimi. Potom sam krenuo dalje, prema veličanstvenim vrhovima višim od 4000m u Švicarskoj, Francuskoj, Italiji, Austriji.

Kako je putovanje u nove i daleke krajeve također jedan od interesa, putovao sam i planinario na Himalaji, u Africi, Americi. Pored planinarenja aktivan sam u alpinizmu i penjanju, turnom i alpskom skijanju, brdskom biciklizmu, trčanju, trekingu (maratoni i ultramaratoni) i ronjenju.

Kao vodič sam bio aktivan u HPD Zagreb Matica od 2006. do 2016.g. U Matici sam vodio visokogorske ture, te bio voditelj Visokogorskih tečajeva. Kroz višegodišnje iskustvo vođenja specijalizirao sam se za visokogorske uspone (u stijeni ili snijegu) i zimske uspone.

Voditelj sam Visokogorskog tečaja Na putu prema gore. Do sada smo održali dva vrlo uspješna tečaja nakon kojih su sudionici postali Visokogorci dok su neki nastavili i s Alpinizmom.

Kao Voditelj skijanja vodim turno-skijaške ture. Voditelj sam Tečaj turnog skijanja Na putu prema gore.

Kako sam i licencirani Turistički pratitelj, cjelokupna ponuda organizacije i planinsko/skijaškog vođenja moguća je u kompletnom aranžmanu – od organizacije prijevoza, smještaja, prehrane do samog vođenja na terenu.

 

Sandra Brborović je jedan od osnivača udruge ‘Na putu prema gore’.

Promovira smisleni pristup aktivnostima u prirodi i planinarenju, koje unapređuju kvalitetu života i potiču osobni razvoj, te s tom idejom razvija koncept svjesnog planinarenja u Hrvatskoj. Organizator je i voditelj radionica svjesnog planinarenja i vodič A standarda s licencom Hrvatskog planinarskog saveza.

Planine su njena inspiracija, njen medij rasta, poligon za pomicanje granica i prostor svjesnog bivanja. Planinari više od 10 godina, popela se na mnogobrojne atraktivne planine u Europi, uključujući i mnoge alpske vrhove iznad 4000m n/v, a iskusila je i čar planinarenja na visinama sjeverne Afrike, te iznad svega na te jedinstvenoj i moćnoj Himalaji.

Sandra pored svojih planinarskih uspona već dugi niz godina prakticira jogu, koju dodatno usavršava pohađanjem obuke za učitelje joge u Siddhi Yoga International, školi registiriranoj od strane Yoga Alliance, u kolijevci joge – Indiji.

S diplomom iz turizma i dugogodišnjim menadžerskim iskustvom u hotelijersko-uslužnoj djelatnosti najviše kategorije, profesionalno se bavi edukacijama i savjetovanjem u području prodaje, marketinga i upravljanja prihodima u turizmu. Svoju ljubav prema prirodi, planinama i zdravom kvalitetnom životu, te svoje profesionalno iskustvo u turizmu, objedinjuje u organizaciji ekoturističkih programa aktivnog i svjesnog odmora.

 

Sandra i Aleksandar  su zaljubljenici u planine, aktivni planinari više od 10 godina. Planine su ih spojile, tu su pronašli jedno drugo, a planine su ostale njihova zajednička strast.

 

Sindy Slipac je aromaterapeutkinja, član voditeljskog tima radionica svjesnog planinarenja ‘Na putu prema gore’. Na planinarskim izletima uz potporu aromaterapije vodi meditacije i otvara put unutarnjem svijetu svakog polaznika.

Sindy je diplomirana pravnica, godinama je radila kao agentica za nekretnine, no stres i negativne energije poslovnog svijeta potaknule su je na apsolutnu promjenu. Krenula je na individualne sate iz aromaterapije koji su se sastojali od kombinacije dubokog studiranja primjene i djelovanja eteričnih ulja te rada na sebi. Obučavala se i kroz druge seminare i radionice (Indijsku masažu glave, Osnove Ayurvede,  Reiki I i II, I stupanj edukacije za praktičare Peter Hess zvučne masaže, Silva metodu kontrole uma).

Završila je školovanje za aromaterapeuta te se priključila radu udruge AromaVita – Institut za aromaterapiju u Zagrebu, gdje se posljednih godina bavi aromaterapeutskim tretmanima u kojima objedinjuje svoja znanja o holističkoj terapiji i moćnom djelovanju eteričnih ulja. Aktivno planinari, prakticira jogu i svoje biće dodatno izražava kroz spoj aromaterapije i planinarenja aktivno podupirući metodu svjesnog planinarenja.

U radu koristi sve tehnike primjene eteričnih ulja, stručna znanja, empatiju i intuiciju kako bi svojim klijentima pomogla revitalizirati tijelo i um, uspostaviti balans emocija i energija te probuditi životnu radost i kreativnu energiju.