Aleksandar Brborović je Internacionalni planinski vodič UIMLA, Planinski vodič i Voditelj skijanja SGVH (Savez Gorskih vodiča Hrvatske), Planinarski Vodič HPS (Hrvatski planinarski savez) A, B i D kategorije, Turistički pratitelj. Po struci Informatičar.

Planinarim aktivno niz godina, planina je izvor mojih životnih radosti i nadahnuća. Osobito volim planine zimi, kada su planine bijele a nebo kristalno modro.

Vođen privlačnošću prirode i planina, popeo sam mnoštvo vrhova u Sloveniji, Julijskim i Kamniškim Alpama, Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori, ljeti i zimi. Potom sam krenuo dalje, prema veličanstvenim vrhovima višim od 4000m u Švicarskoj, Francuskoj, Italiji, Austriji.

Kako je putovanje u nove i daleke krajeve također jedan od interesa, putovao sam i planinario na Himalaji, u Aziji, Africi, Americi. Pored planinarenja aktivan sam u alpinizmu i penjanju, turnom i alpskom skijanju, brdskom biciklizmu, trčanju, trekingu (maratoni i ultramaratoni) i ronjenju.

Kao vodič sam bio aktivan u HPD Zagreb Matica od 2006. do 2016.g. U Matici sam vodio visokogorske ture, te bio voditelj Visokogorskih tečajeva.

Voditelj sam Visokogorskog tečaja Na putu prema gore. Do sada smo održali tri vrlo uspješna tečaja nakon kojih su sudionici postali Visokogorci dok su neki nastavili i s Alpinizmom.

Kao Voditelj skijanja vodim turno-skijaške ture. Voditelj sam Tečaj turnog skijanja Na putu prema gore.

Kako sam i licencirani Turistički pratitelj, cjelokupna ponuda organizacije i planinsko/skijaškog vođenja moguća je u kompletnom aranžmanu – od organizacije prijevoza, smještaja, prehrane do samog vođenja na terenu.

 

Sandra Brborović je jedan od osnivača udruge ‘Na putu prema gore’.

Promovira smisleni pristup aktivnostima u prirodi i planinarenju, koje unapređuju kvalitetu života i potiču osobni razvoj, te s tom idejom razvija koncept svjesnog planinarenja u Hrvatskoj. Organizator je i voditelj radionica svjesnog planinarenja i vodič A standarda s licencom Hrvatskog planinarskog saveza.

Planine su njena inspiracija, njen medij rasta, poligon za pomicanje granica i prostor svjesnog bivanja. Planinari više od 15 godina, popela se na mnogobrojne atraktivne planine u Europi, uključujući i mnoge alpske vrhove iznad 4000m n/v, a iskusila je i čar planinarenja na visinama sjeverne Afrike, te iznad svega na te jedinstvenoj i moćnoj Himalaji.

Sandra pored svojih planinarskih uspona već dugi niz godina prakticira jogu, koju dodatno usavršava pohađanjem obuke za učitelje joge  u kolijevci joge – Indiji, u školama registiriranim od strane Yoga Alliance; Siddhi Yoga International (RYT200) i Rishikul Yogshala (RYT300).

S diplomom iz turizma i dugogodišnjim menadžerskim iskustvom u hotelijersko-uslužnoj djelatnosti najviše kategorije, profesionalno se bavi edukacijama i savjetovanjem u području prodaje, marketinga i upravljanja prihodima u turizmu. Svoju ljubav prema prirodi, planinama i zdravom kvalitetnom životu, te svoje profesionalno iskustvo u turizmu, objedinjuje u organizaciji ekoturističkih programa aktivnog i svjesnog odmora.

 

Sandra i Aleksandar  su zaljubljenici u planine, aktivni planinari više od 10 godina. Planine su ih spojile, tu su pronašli jedno drugo, a planine su ostale njihova zajednička strast.

 

Sindy Slipac je aromaterapeutkinja, član voditeljskog tima radionica svjesnog planinarenja ‘Na putu prema gore’. Na planinarskim izletima uz potporu aromaterapije vodi meditacije i otvara put unutarnjem svijetu svakog polaznika.

Sindy je diplomirana pravnica, godinama je radila kao agentica za nekretnine, no stres i negativne energije poslovnog svijeta potaknule su je na apsolutnu promjenu. Krenula je na individualne sate iz aromaterapije koji su se sastojali od kombinacije dubokog studiranja primjene i djelovanja eteričnih ulja te rada na sebi. Obučavala se i kroz druge seminare i radionice (Indijsku masažu glave, Osnove Ayurvede,  Reiki I i II, I stupanj edukacije za praktičare Peter Hess zvučne masaže, Silva metodu kontrole uma).

Završila je školovanje za aromaterapeuta te se priključila radu udruge AromaVita – Institut za aromaterapiju u Zagrebu, gdje se posljednih godina bavi aromaterapeutskim tretmanima u kojima objedinjuje svoja znanja o holističkoj terapiji i moćnom djelovanju eteričnih ulja. Aktivno planinari, prakticira jogu i svoje biće dodatno izražava kroz spoj aromaterapije i planinarenja aktivno podupirući metodu svjesnog planinarenja.

U radu koristi sve tehnike primjene eteričnih ulja, stručna znanja, empatiju i intuiciju kako bi svojim klijentima pomogla revitalizirati tijelo i um, uspostaviti balans emocija i energija te probuditi životnu radost i kreativnu energiju.

 

Robert Pocrnić, kineziolog po struci, radi kao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Jurja Habdelića od 2005. godine.

S djecom sam počeo raditi 1998. kao sportski animator u Istri za „Rivijeru“ iz Poreča, a nakon toga vodio sam sportske programe u vrtićima za djecu predškolske dobi sportske udruge „Cvrčak“.

Čaroban svijet planinarenja privukao me prije 15-ak godina kada sam se prvi puta popeo na Risnjak i Dinaru, a nakon prvog uspona na Triglav znao sam da je to ono u čemu želim uživati ostatak života. Godine 2010.  završio sam Visokogorski tečaj HPD Matice nakon čega sam se popeo na brojne vrhove Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije, Švicarske, Crne Gore, Albanije, Bugarske, Grčke, Poljske i Slovačke.

Svaki boravak u netaknutoj prirodi je poseban, a sreća i ushićenje koje osjećate planinareći po visokogorskim vrhuncima iznad 2000 ili 3000 metara nešto je veličanstveno i teško opisivo. Zaraženi virusom planinarenja poželjet ćete to činiti još nebrojeno puta…

Planinareći središnjom Europom i gledajući djecu s ruksacima na leđima kako hrabro kroče planinarskim stazama, već duže vremena razmišljam kako i djecu u Hrvatskoj odvesti u zelenilo i smiraj prirode koja svakodnevno i besplatno pruža sve svoje blagodati svojim posjetiocima, te kako je sačuvati za pokoljenja iza nas…