Joga radionica u prirodi

Joga je već dobro poznata praksa za poboljšanje zdravlja i postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada. Prakticiranje joge je jedan od načina kojim uspostavljamo harmoniju i ravnotežu sa sobom samim i svojom okolinom. Kad jogu prakticiramo u prirodi, van zagušljivih prostora, u doticaju sa svježim zrakom, zelenilom i bojama prirode, doživljaji i učinci su izuzetni.

Mala radionica joge u prirodi namijenjena je svima koji se s jogom susreću prvi put i onima koji su već iskusili njene dobrobiti. Osmišljena je za urbane tipove, više ili manje aktivne, koji teže kontaktu s prirodom, ugodnoj i poticajnoj fizičkoj aktivnosti i opuštanju uma. Posebno za trkače, bicikliste, planinare i sve one koji žele nadopuniti svoje fizičke aktivnosti cjelovitim i dubljim pristupom vježbanju.

 

Joga radionica u prirodi uključuje ugodne fizičke vježbe (asane), tehnike disanja (pranayame) i relaksacije, uz terapeutski pristup i prikladnu edukaciju za polaznike. Joga se prakticira u stojećem i sjedećem položaju, u sportskoj obući, u lijepom zelenom okruženju na mirnom dijelu zagrebačkog jarunskog jezera.

Radionicu vodi Sandra Brborović, planinarski vodič (A standard, HPS) & instruktor joge (RYT®200), voditelj aktivnosti ‘Na putu prema gore‘, udruge za unapređenje kvalitete života.

Termin i lokacija sljedeće joga radionice u prirodi bit će objavljen na ovoj stranici.

Informacije na: info@on-the-way-up.com, 099 3116 567

Aroma joga radionica

Joga i aromaterapija su drevne holističke i terapeutske prakse usmjerene na boljitak čovjeka na fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

Joga kroz više oblika prakticiranja, od fizičkih položaja preko tehnika disanja, do meditacija i viših oblika buđenja svijesti, jednako kao i aromaterapija, kroz primjenu eteričnih ulja – čistih esencija prirode, nastoji uspostaviti ravnotežu u našem tijelu, umu i duhu.

Aroma joga radionice osmišljene su kao sinergija joge i aromaterapije – ugodan spoj vježbanja, opuštanja i edukacije, uz primjenu eteričnih ulja za svjesniji, intenzivniji doživljaj i dodatnu blagodat. Radionice su tematske; svaka je posvećena jednom području života koji se manifestira kroz naše tjelesne funkcije, djelovanje uma, emocije. Joga sekvence su unutar svake 3-satne radionice prilagođene početnim i naprednijim vježbačima, aromaterapija kroz više oblika produbljuje iskustvo, a svaka radionica uz terapeutski učinak ima i edukativan karakter.

 

Radionice vode Sandra Brborović, instruktor joge (RYT®200), voditelj aktivnosti ‘Na putu prema gore‘, udruge za unapređenje kvalitete života, i Sindy Slipac, certificirani aromaterapeut Aromavita – Instituta za aromaterapiju, Zagreb.

Termin i lokacije sljedeće aroma joga radionice bit će objavljen na ovoj stranici.

Informacije na: info@on-the-way-up.com, 099 3116 567

***

Održane radionice:

25. 3. 2017. – Aroma joga radionica za povećanje životnog samopouzdanja i snage

Tehnikama joge i aromaterapije radili smo na području solarnog pleksusa; trbuha i leđa, probavnih organa i kralježnice, kako bismo aktivirali naš centar životne snage. Ovo je područje 3. čakre, odgovorno za našu samodisciplinu, odlučnost, zauzimanje za sebe, „petlju“ za suočavanje s izazovima.

21. 1. 2017. – Aroma joga radionica za jačanje stabilnosti i uzemljenje

Na radionici smo aktivirali energetske centre naše stabilnosti, razgibali i zagrijali naše fizičke temelje (područje 1. čakre); prodisali kroz izvore naših uvjerenja, osvijestili korijene fizičkog i emocionalnog tijela. Upravo ono što nam je trebalo na početku godine kao polazna osnova za svaki daljnji rad na sebi i željene životne uspone.

12. 11. 2016. – Aroma joga radionica za povećanje kreativnosti i životne radosti.

Na radionici smo učili vježbe yoge i disanja (asane i pranayame) odabrane za područje zdjelice, kukova, donjih leđa, koje aktiviraju životnu energiju i otvaraju emocije (područje 2. čakre). Snagom mirisa i energije biranih eteričnih ulja, te kroz meditaciju, aktivirali smo impulse koji povećavaju kreativnost i probubljuju sposobnost slobodnog izražavanja i uživanja u emocijama 🙂

 

Više o redovnim satovima joge za početnike i naprednije pročitajte ovdje

Joga radionica za planinare

Znate li da su planinarenje i joga dobitna kombinacija?

Da bi tijelo bilo u kondiciji, mišići i pluća snažni, i doveli nas na željene vrhove, nije dovoljno raditi na tjelesnoj snazi i aerobnom kapacitetu, već je potrebno poraditi i na fleksibilnosti muskulature, tehnikama disanja a i mentalnoj snazi i koncentraciji. Joga je tu prava nadopuna za svakog suvremenog sportaša i rekreativca otvorenog uma.

joga NPPG logo

Na putu prema gore organizira edukativne i praktične joga radionice ciljano za planinarsku populaciju. Na radionicama podučavamo o korisnim vježbama istezanja i jačanja muskulature, posebno za hodače, penjače, trkače. Vježbe su terapeutske i s naglaskom na pravilno izvođenje, uključuju i tehnike disanja koje olakšavaju napor i jačaju pluća, a usmjerene su i na relaksaciju uma.

Vježbanjem joge umanjujemo mogućnost ozljeda koje nastaju uslijed neadekvatne tjelesne pripreme i slabe fleksibilnosti muskulature, posebice zglobova. S druge strane, uspostavljamo mentalnu ravnotežu i koncentraciju potrebnu za ostvarivanje željenih fizičkih dosega.

Novi termin za Joga planinarsku radionicu bit će objavljen na ovoj stranici.

Dojmovi polaznika radionica:

“…Bilo mi je prekrasno, i ulovila sam samu sebe doma navečer kad sam došla da mi je um potpuno opušten i prazan (to se rijetko kad dogodi). Rekla bi da sam bila opuštena kao nikad do sada…” D.G.

„…Hvala na informativnom i sadržajnom vođenju kroz joga radionicu. Čovjek uvijek nešto novo nauči ili se barem jučerašnjom prigodom podsjeti na postojanje pokojeg mišića ili kosti koje nosi s sobom. :)“ A.B.

“…Hvala… bilo je super – ukoliko bude nastavak ovakvog tipa prijavljujem se…” B.I.