Joga radionica za planinare

Znate li da su planinarenje i joga dobitna kombinacija?

Da bi tijelo bilo u kondiciji, mišići i pluća snažni, i doveli nas na željene vrhove, nije dovoljno raditi na tjelesnoj snazi i aerobnom kapacitetu, već je potrebno poraditi i na fleksibilnosti muskulature, tehnikama disanja a i mentalnoj snazi i koncentraciji. Joga je tu prava nadopuna za svakog suvremenog sportaša i rekreativca otvorenog uma.

joga NPPG logo

Na putu prema gore organizira edukativne i praktične joga radionice ciljano za planinarsku populaciju. Na radionicama podučavamo o korisnim vježbama istezanja i jačanja muskulature, posebno za hodače, penjače, trkače. Vježbe su terapeutske i s naglaskom na pravilno izvođenje, uključuju i tehnike disanja koje olakšavaju napor i jačaju pluća, a usmjerene su i na relaksaciju uma.

Vježbanjem joge umanjujemo mogućnost ozljeda koje nastaju uslijed neadekvatne tjelesne pripreme i slabe fleksibilnosti muskulature, posebice zglobova. S druge strane, uspostavljamo mentalnu ravnotežu i koncentraciju potrebnu za ostvarivanje željenih fizičkih dosega.

Informacije o novim radionicama i prijave na: info@on-the-way-up.com, 099 3116 567

Dojmovi polaznika radionica:

“…Bilo mi je prekrasno, i ulovila sam samu sebe doma navečer kad sam došla da mi je um potpuno opušten i prazan (to se rijetko kad dogodi). Rekla bi da sam bila opuštena kao nikad do sada…” D.G.

„…Hvala na informativnom i sadržajnom vođenju kroz joga radionicu. Čovjek uvijek nešto novo nauči ili se barem jučerašnjom prigodom podsjeti na postojanje pokojeg mišića ili kosti koje nosi s sobom. :)“ A.B.

“…Hvala… bilo je super – ukoliko bude nastavak ovakvog tipa prijavljujem se…” B.I.

“…Hvala na izvrsnoj, prije svega korisnoj radionici. Vrijeme je naprosto proletjelo…. svaka vježba je sveobuhvatna i signalizira potrebu za radom točno određenog dijela tijela. Ukoliko bude još takvih radionica, rado bi se uključila, svakako treba utvrditi gradivo!! M.D.

 

 

Aroma joga radionica

Joga i aromaterapija su drevne holističke i terapeutske prakse usmjerene na boljitak čovjeka na fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

Joga kroz više oblika prakticiranja, od fizičkih položaja preko tehnika disanja, do meditacija i viših oblika buđenja svijesti, jednako kao i aromaterapija, kroz primjenu eteričnih ulja – čistih esencija prirode, nastoji uspostaviti ravnotežu u našem tijelu, umu i duhu.

Aroma joga radionice osmišljene su kao sinergija joge i aromaterapije – ugodan spoj vježbanja, opuštanja i edukacije, uz primjenu eteričnih ulja za svjesniji, intenzivniji doživljaj i dodatnu blagodat. Radionice su tematske; svaka je posvećena jednom području života koji se manifestira kroz naše tjelesne funkcije, djelovanje uma, emocije. Joga sekvence su unutar svake 3-satne radionice prilagođene početnim i naprednijim vježbačima, aromaterapija kroz više oblika produbljuje iskustvo, a svaka radionica uz terapeutski učinak ima i edukativan karakter.

 

Radionice vode Sandra Brborović, instruktor joge (RYT®500), voditelj aktivnosti ‘Na putu prema gore‘, udruge za unapređenje kvalitete života, i Sindy Slipac, certificirani aromaterapeut Aromavita – Instituta za aromaterapiju, Zagreb.

 

Lokacija radionice: Centar Massa (kod Iglu Športa), Zagrebačka cesta 194

Prostirke za vježbanje su osigurane. Broj polaznika je ograničen.

Kotizacija za radionicu iznosi 150 Kn po osobi, odnosno 90 Kn za polaznike radionica i tečajeva ‘Na putu prema gore’.

Uplate se vrše na račun:
Udruga „Na putu prema gore“
Božidara Magovca 3, Zagreb
IBAN HR7124020061100762607
Opis plaćanja: aroma joga radionica

Informacije o novim radionicama i prijave na: info@on-the-way-up.com, 099 3116 567

***

Održane radionice:

25.11.2017. – Aroma joga radionica za donošenje odluke iz srca, prihvaćanje, suosjećanje

Na radionici smo aktivirali područje 4. čakre, povezano s našom otvorenosti prema drugima, prihvaćanjem drugih osoba, njihovih stavova i ideja, ali isto tako i sebe samog, svoje osobnosti. Slab protok energije u ovom području rezultira nepovjerenjem, zatvorenosti prema drugima, nošenjem tereta na srcu, a na fizičkom nivou astmama, alergijama, srčanim tegobama, tegobama u disanju. Osvjestili smo važnost ravnoteže davanja i uzimanja, iznad svega ljubav 🙂

25. 3. 2017. – Aroma joga radionica za povećanje životnog samopouzdanja i snage

Tehnikama joge i aromaterapije radili smo na području solarnog pleksusa; trbuha i leđa, probavnih organa i kralježnice, kako bismo aktivirali naš centar životne snage. Ovo je područje 3. čakre, odgovorno za našu samodisciplinu, odlučnost, zauzimanje za sebe, „petlju“ za suočavanje s izazovima.

21. 1. 2017. – Aroma joga radionica za jačanje stabilnosti i uzemljenje

Na radionici smo aktivirali energetske centre naše stabilnosti, razgibali i zagrijali naše fizičke temelje (područje 1. čakre); prodisali kroz izvore naših uvjerenja, osvijestili korijene fizičkog i emocionalnog tijela. Upravo ono što nam je trebalo na početku godine kao polazna osnova za svaki daljnji rad na sebi i željene životne uspone.

12. 11. 2016. – Aroma joga radionica za povećanje kreativnosti i životne radosti.

Na radionici smo učili vježbe yoge i disanja (asane i pranayame) odabrane za područje zdjelice, kukova, donjih leđa, koje aktiviraju životnu energiju i otvaraju emocije (područje 2. čakre). Snagom mirisa i energije biranih eteričnih ulja, te kroz meditaciju, aktivirali smo impulse koji povećavaju kreativnost i probubljuju sposobnost slobodnog izražavanja i uživanja u emocijama 🙂

 

Više o redovnim satovima joge za početnike i naprednije pročitajte ovdje

Joga radionica u prirodi

Joga je već dobro poznata praksa za poboljšanje zdravlja i postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada. Prakticiranje joge je jedan od načina kojim uspostavljamo harmoniju i ravnotežu sa sobom samim i svojom okolinom. Kad jogu prakticiramo u prirodi, van zagušljivih prostora, u doticaju sa svježim zrakom, zelenilom i bojama prirode, doživljaji i učinci su izuzetni.

Mala radionica joge u prirodi namijenjena je svima koji se s jogom susreću prvi put i onima koji su već iskusili njene dobrobiti. Osmišljena je za urbane tipove, više ili manje aktivne, koji teže kontaktu s prirodom, ugodnoj i poticajnoj fizičkoj aktivnosti i opuštanju uma. Posebno za trkače, bicikliste, planinare i sve one koji žele nadopuniti svoje fizičke aktivnosti cjelovitim i dubljim pristupom vježbanju.

 

Joga radionica u prirodi uključuje ugodne fizičke vježbe (asane), tehnike disanja (pranayame) i relaksacije, uz terapeutski pristup i prikladnu edukaciju za polaznike. Joga se prakticira u stojećem i sjedećem položaju, u sportskoj obući, u lijepom zelenom okruženju na mirnom dijelu zagrebačkog jarunskog jezera.

Radionicu vodi Sandra Brborović, planinarski vodič (A standard, HPS) & instruktor joge (RYT®500), voditelj aktivnosti ‘Na putu prema gore‘, udruge za unapređenje kvalitete života.

Termin i lokacija sljedeće joga radionice u prirodi bit će objavljen na ovoj stranici.

Informacije na: info@on-the-way-up.com, 099 3116 567